Kapcsolat | Lead Stories

Van egy tippje? Szeretne további információkat küldeni nekünk egy sztorival kapcsolatban? Helyreigazítana vagy fellebbezne egy Facebook- vagy Instagram-címkével kapcsolatban? Fel kell vennie a kapcsolatot az egyik riporterünkkel? Görgessen túl ezen a megjegyzésen és ellenőrizze az oldal vonatkozó szakászát...

Megjegyzés: A sértő vagy fenyegető e-maileket valószínűleg figyelmen kívül hagyjuk (vagy bejelentjük a hatóságoknak). Így az üzenetek az „illetlenségek" postafiókba kerülnek. Ne pazarolja el az idejét.

Ha egyáltalán nem tudja visszafogni magát, küldjön ilyen e-maileket a hatemail@leadstories.com címre.

Tippek és információk

Van egy tippje valamiről, aminek érdemes lenne utánajárnunk? Vagy további információi, amelyek megváltoztathatják egy tényellenőrzés végkövetkeztetését? Írjon nekünk e-mailt a tips@leadstories.com címre, és tudassa ezt velünk.

Minket leginkább az olyan felkapott állítások/történetek/videók/képek/bejegyzések érdekelnek (a politikai irányzattól függetlenül), amelyek nem felelnek meg az igazságnak (vagy nagyon félrevezetőek), károsak valakinek és relevánsak a magyar közönség számára. Ha tippje valami másra vonatkozik, nem valószínű, hogy tényellenőrzést fogunk írni róla. Itt olvashat bővebben arról, hogyan döntjük el, hogy mit ellenőrizzünk.

Facebook- és Instagram-címkék: Fellebbezések és helyreigazítások

Ha azután jutott ide, hogy meglátott egy címkét egy Facebook- vagy Instagram-poszton, és szeretné megszüntetni azt, az alábbiakban megtalálja az ehhez szükséges folyamatot. Csak az így benyújtott kérelmeket vesszük figyelembe. Chaten, telefonon, DM-ben, SMS-ben, füstjelzésen vagy egyéb módon küldött fellebbezésekkel nem foglalkozunk.

Fontos megjegyzések:

 • A Lead Stories csak olyan tartalmakra vonatkozó fellebbezéseket vagy javításokat tud feldolgozni, amelyeknél ön az eredeti alkotó vagy kiadó. Ha ön csak újra közzétett vagy megosztott valamit, nem tudunk segíteni.
 • A Lead Stories csak az általunk megjelölt tartalmakra vonatkozó fellebbezéseket vagy javításokat tudja feldolgozni. Ha a tartalmán lévő értesítésben az szerepel, hogy „Ugyanazt az információt egy másik bejegyzésben is ellenőrizték", ez azt jelenti, hogy a Facebook automatikusan megjelölte a tartalmat, és azt csak ő tudja megszüntetni. Ilyen esetekben forduljon a Facebookhoz, nem tudunk segíteni.

Az értékeléseseinket két eljáráson keresztül lehet megváltoztatni vagy feloldani: a megosztó javíthatja a tartalmat, és megjegyzést fűzhet hozzá, vagy a kiadó meggyőző bizonyítékot biztosíthat nekünk, hogy minősítésünk vagy tényellenőrzésünk helytelen volt (ebben az esetben közzéteszünk egy helyreigazítást), vagy rossz címkét használtunk (például ha egy szatirikus cikket „Valótlan"-ra értékeltünk, vagy ha egy tényellenőrző címkét egy nem kapcsolódó képhez fűztünk tévedésből).

Ha a Lead Stories értékelést végzett egy ön által alkotott vagy közzétett posztról a Facebook külsős partnereket alkalmazó tényellenőr programján keresztül, és fellebbezni szeretne az értékelés ellen, vagy értesíteni szeretne minket arról, hogy már helyreigazítást tett közzé:

 • Először győződjön meg arról, hogy elolvasta a Facebook a felhasználókról szóló irányelveit (különösen a fellebbezésekről/helyreigazításokról és a helyesbítési értesítés közzétételének szükségességéről szóló részt)
 • NE törölje a cikket/bejegyzést/képet/videót (ez lehetetlenné teszi az értékelés megváltoztatását)
 • NE módosítsa a cikk/bejegyzés/kép/videó URL-jét (ez lehetetlenné teszi az értékelés megváltoztatását)
 • Ezután küldjön üzenetet a következő címre: appeals@leadstories.com, a tényellenőrzés linkjével együtt és azzal a linkkel vagy bejegyzéssel, amely ellen fellebbez, vagy amelyet kijavított. A Facebook e-mail-sablonokat biztosít számára, amelyek segítségével megbizonyosodhat arról, hogy üzenete minden lényeges információt tartalmaz.

Szerkesztőség

 • E-mail: alan@leadstories.com
 • Tel: +1 323 762 3215
 • Posta: 2400 Ventura Blvd, #1015, Studio City, CA, 91604 USA

Szerkesztőség/Informatika

 • E-mail: maarten@leadstories.com
 • Tel: +32 476 310757

Jogi/Üzleti megkeresések

 • Hivatalos képviselő: Sanders Law Firm, LLC
 • Posta: Lead Stories LLC, 31 North Tejon St., Suite 405, Colorado Springs, CO, 80903 USA

Újságírók

Felvenné a kapcsolatot riportereink egyikével? Küldjön emailt a reporters@leadstories.com címre a nevével együtt a „tárgy" mezőben.

Rólunk

International Fact-Checking Organization Meta Third-Party Fact Checker

A Lead Stories egy tényellenőrző oldal, ami mindig a legfrissebb virális álhírek, félrevezető, megtévesztő vagy pontatlan történetek, videók és képek után kutat.
Talált valamit? Küldje el nekünk!.

A Lead Stories


Legolvasottabb

Legfrissebb

Ossza meg véleményét